Sposób przygotowania:
Kuleczki tuńczykowe z parmezanem
Tuńczyka odsączamy, kawałek bułeczki zalewamy odrobiną mleka. Po namoczeniu odsączamy nadmiar mleka i mieszamy z tuńczykiem, dodajemy parmezan (nie jest konieczny, jeśli ktoś nie lubi), jajkom, sól, pieprz. Wszystko mieszamy. Ja czasami dodaję odrobinę startej cebuli lub posiekaną pietruszkę. Z masy ugniatamy małe kuleczki, które obtaczamy w bułce tartej. Jeśli masa jest za rzadka można dosypać do środka trochę bułki tartej.
Kuleczki pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni do momentu aż kuleczki się zarumienią na złoto (ok 10-15 min w zależności od piekarnika)
Ja serwuje kuleczki jako zakąskę, a moje dziecko wsuwa na kolację.
Kuleczki pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni do momentu aż kuleczki się zarumienią na złoto (ok 10-15 min w zależności od piekarnika)
Ja serwuje kuleczki jako zakąskę, a moje dziecko wsuwa na kolację.