Sposób przygotowania:
Kulki mięsne dla kibica
Mięso mielimy, dodajemy jajo, bułkę, przyprawy (pieprz ziołowy, tymianek i pieprz czarny) - mieszamy masę dokładnie. Formujemy niewielkie kuleczki zwilżając ręce w wodzie i wkładając w środek każdej daktyla (bez pestki). Obieramy cebulę.Siekamy ją drobno Na łyżce masła przesmażamy cebulę, dodajemy kulki mięsne i przesmażamy je z cebulą ze wszystkich stron, podlewamy winem. Po kilku minutach zmniejszamy ogień, oprószamy lekko solą, nakrywamy pokrywką i dusimy je do miękkości obracając kilkakrotnie. Gdy kulki będą miękkie - wyjmujemy je. Do sosu z cebulą dodajemy pikantny sos meksykański - miksujemy dokładnie. Podajemy kulki z sosem udekorowane listkami pietruszki.
Wanita
cherry
jaNina
marietta