chwtom

chwtom

Kucharz
[Przepisów: 3]

kulki mięsne z bakłażanem i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

makaron z kulkami z mięsa i bakłażanem i pomidorem

kulki mięsne z bakłażanem i makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

kulki mięsne z bakłażanem i makaronem

 

Sposób przygotowania:

kulki mięsne z bakłażanem i makaronem
Mięso: Doprawiamy mięso ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Formujemy małe kulki jak na pulpety.Smażymy na patelni. Bakłażan: bakłażana kroimy w plastry grubości ok. 1 cm, dodajemy do tego sok z cytryny, oliwę z oliwek, bazylię, sól i pieprz. Dokłądnie wszystko mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Po godzinie marynowania bakłażana smażymy na patelni w powstałej marynacie. Przykrywamy pomidorem pokrojonym w plastry. Przykrywamy patelnię i bakłażana wraz z pomidorem dusimy ok 20 min (do miękkości) na małym ogniu.Podajemy ze świeżo ugotowanym makaronem lub ryżem
kulki mięsne z bakłażanem i makaronem
Etap 1
kulki mięsne z bakłażanem i makaronem
Etap 2
kulki mięsne z bakłażanem i makaronem
Etap 3
kulki mięsne z bakłażanem i makaronem
Etap 4