Sposób przygotowania:
Kulki mięsne z pieczarkami w sosie pomid
Zcieramy cebulę na małych oczkach, dodajemy ja do mięsa razem z natka pietruszki, roztrzepanym 1 jajkiem i drobniutko posiekanymi pieczarkami. Przyprawiamy mięso na ostro pieprzem i lekko solą. Teraz z mięsa robimy kuleczki wielkości piłeczki tenisowej ( tenisa stołowego :P) i obsmażamy je równiutko na oleju. Topimy masło, dodajemy do niego koncentrat-tak 1-2 łyzki, siekany czosnek i cebulkę pokrojona w cienkie krążki. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 10 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Do tego sosu wkładamy nasze obsmażone mięso i dokładamy tłuszcz ze smażenia kuleczek. znów przykrywamy i dusimy 20 minut na małym ogniu pilnując by się nie przypaliło.Możemy podawać z ryżem lub z makaronem (świderki lub muszelki) posypane natką pietruszki. Ja osobiście najbardziej lubię z ryżem .Smacznego!