Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kulki mięsno-rybne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne kuleczki rybne z dodatkiem wieprzowiny zamarynowane w zalewie octowej.

Kulki mięsno-rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kulki mięsno-rybne

 

Sposób przygotowania:

Kulki mięsno-rybne
Rybę i mięso umyć i wraz z jedną cebulką zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajka oraz do smaku pieprz i przyprawę typu kucharek. Dodać garść bułki tartej, wyrobić jednolitą masę. Uformować niewielkie kuleczki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Wodę zagotować, dodać ocet oraz liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w kulkach. Dodać cebulkę pokrojoną w pióra i marchewkę pokrojoną w plastry. Do zalewy włożyć kuleczki. Przechowywać w lodówce. Podawać po kilku dniach.
Kulki mięsno-rybne
Filety rybne, mięso oraz cebulkę zmielić.
Kulki mięsno-rybne
Dodać jajka, garść bułki tartej oraz przyprawy.
Kulki mięsno-rybne
Uformowane kuleczki smażyć na rozgrzanym oleju.
Kulki mięsno-rybne
Usmażone kuleczki przełożyć do przygotowanej zalewy.