aneta_bielecka_pozna

aneta_bielecka_pozna

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Kulki ryżowe smażone w bułce tartej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kulki ryżowe smażone w jajku i bułce tartej- idealny dodatek do obiadu

Kulki ryżowe smażone w bułce tartej

Składniki:

Kulki ryżowe smażone w bułce tartej

 

 

Sposób przygotowania:

Kulki ryżowe smażone w bułce tartej
Ryż ugotować w posolonej wodzie. Po ugotowaniu ryż wyjąć z woreczka i odstawić do wystygnięcia. Po wystygnięciu z ryżu uformować kulki i obtoczyć je w mące. Po chwili kulki obtoczyć w jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane kulki smażyć na oleju. Kulki ryżowe gotowe. Smacznego !!!