Sposób przygotowania:
Kurczak w orzechowej glazurze
Mięso dokładnie myjemy, usuwamy skórę i osuszamy. Pałki oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy je na patelni na rumiano z każdej strony. Mięso układamy w żaroodpornej formie wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy je około 30 minut w 200 stopniach. W połowie pieczenia obracamy je. Gdyby zaczęły się spiekać to przykrywamy je folią. W tym czasie przygotowujemy marynatę. Do miski wkładamy wszystkie składniki marynaty, mieszamy aż do połączenia. Kurczaka wyjmujemy z piekarnika. Polewamy go przygotowaną marynatą tak, aby marynata pokryła każdą porcję mięsa. Pieczemy jeszcze 10-15 minut. Podajemy na ciepło np. z frytkami lub grzankami. Życzę smacznego :) Uwaga: Do przygotowania marynaty można użyć masła orzechowego typu crunchy (z kawałkami orzechów) lub smooth (gładkiego).
zbysiowa
misia5
marietta
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki