Sposób przygotowania:
Kurczak cytrusowy :
Piersi z kurczaka natrzeć pasta zrobioną z konfitury pomarańczowej , sosu sojowego , oleju , odrobiny pieprzu mielonego .Zostawić na 10 minut .Na patelni rozgrzać masło .Obsmażyć na rumiano z obu stron piersi z kurczaka .Wlać wodę. Dodać pozostałą marynatę. Dusić aż mięso będzie miękkie , a sos odparuje no objętości ¼ szklanki . Wlać śmietankę . Dodać otartą skórkę z cytryny , pokrojone drobno ¼ grapefruita ( obrane z białych włókien ).Doprawić sosem sojowym i pieprzem .Podawać obłożone pozostałymi kawałkami grapefruita .
Jeśli ktoś nie lubi gorzkawego smaku grapefruita może użyć pomarańczy .
Jeśli ktoś nie lubi gorzkawego smaku grapefruita może użyć pomarańczy .
A.B.
Pyza