Sposób przygotowania:
kurczak cytrynowy
Piersi kurczaka przekroić na pół. każdą połówkę lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem i i obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju i łyżkę masła, zrumienić mięso na średnim ogniu. Wyjąć je i przełożyć na talerz.Cebulę i czosnek obrać, cebulę drobno posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.Cytryny wyszorować i pokroić na ćwiartki.Do rondla wlać pozostały olej, podsmażyć cebulę i czosnek.Gdy cebula się zeszkli, włożyć z powrotem usmażone piersi z kurczaka, dodać kurkumę,imbir, sól ,pieprz i bulion oraz kawałki cytryny.Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem na małym ogniu ok 20 minut, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem