Sposób przygotowania:
Kurczak duszony ze szpinakiem
Mięso z kurczaka
pokroić w kostkę, natrzeć solą i pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać
cebulę pokrojoną w kostkę czosnek przeciśnięty przez praskę, tymianek, oraz białe wino.
Dusić pod przykryciem 20 minut. Po
tym czasie wlać śmietanę, dorzucić pokrojony w kostkę ser pleśniowy, umyte, posiekane
liście szpinaku. Dusić do miękkości mięsa, mieszając od czasu do czasu.
Na koniec doprawić do
smaku solą pieprzem i świeżo startą gałką
muszkatołową.
pokroić w kostkę, natrzeć solą i pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać
cebulę pokrojoną w kostkę czosnek przeciśnięty przez praskę, tymianek, oraz białe wino.
Dusić pod przykryciem 20 minut. Po
tym czasie wlać śmietanę, dorzucić pokrojony w kostkę ser pleśniowy, umyte, posiekane
liście szpinaku. Dusić do miękkości mięsa, mieszając od czasu do czasu.
Na koniec doprawić do
smaku solą pieprzem i świeżo startą gałką
muszkatołową.