skatarzynka

skatarzynka

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Kurczak faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny kurczak=świetny obiad.

Kurczak faszerowany

Składniki:

Kurczak faszerowany

 

  • Kurczak ok 1, 5 kg
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • jajko
  • przyprawa do kurczaka i do mięsa mielonego
  • olej
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany
1.Kurczaka myjemy, osuszamy i luzujemy(usuwamy z niego wszelkie kości). Internet pokazuje nam mnóstwo sposobów jak najłatwiej to zrobić:) 2.Przygotowujemy z mięsa mielonego farsz: -cebulkę kroimy i podsmażamy na gorącym tłuszczu -do mięsa dodajemy jajko i cebulkę i dokładnie mieszamy -mięso doprawiamy wedle uznania 3. Kurczaka faszerujemy przygotowanym mięsem mielonym i zszywamy igłą i nitką i nacieramy olejem i przyprawami. 4. Gotową potrawę umieszczamy w blasze. 5. Pieczemy ok 45-60 minut co jakiś czas polewając kurczaka wrzącą wodą.