Sposób przygotowania:
Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami
Kurczaka dokładnie płuczemy,osuszamy i nacieramy solą i pieprzem w środku i na zewnątrz.Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Jajka wbijamy do miski,dodajemy śmietanę i musztardę.Dokładnie mieszamy. Robimy farsz: mieszankę warzywną rozmrażamy,osączamy z wody na sicie. Cebulę drobno siekamy.Z kromek bułki odkrawamy skórkę, miąższ kroimy w niewielką kostkę.Do masy jajeczno-śmietanowej dodajemy osączoną mieszankę warzywną,cebulę i bułkę oraz nieco soli i pieprzu do smaku i dokładnie mieszamy. Kurczaka nadziewamy farszem,zszywamy bawełnianą nicią lub spinamy wykałaczkami.Układamy w wysmarowanej olejem brytfannie i pieczemy ok.1,5 godz.