VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczny obiad podany w elegancki sposób. Tak przygotowane mięso ładnie prezentuje się na talerzu. Znakomity pomysł na rodzinny obiad.

Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami
Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Wszystko podsmażamy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka i czerwoną ostrą papryką. Środek wypełniamy przygotowanym farszem. Kurczaka zamykamy dokładnie wykałaczkami tak aby nic ze środka nie wypadło. Wierz posypujemy lubczykiem. Układamy mięso na blaszce, obkładamy większymi pieczarkami i pokrojoną marchewką. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 200*C przez 1 godzinę 20 minut. Pod koniec można zdjąć folie i zarumienić skórkę.
Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami
Etap 1 Pieczarki kroimy w półplasterki
Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami
Etap 2 Papryke i cebulkę kroimy w kosteczkę
Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami
Etap 3 Kurczaka nadziewamy przygotowanym farszem
Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami
Etap 4 Całość spinamy wykałaczkami i pieczemy w 200*C