Sposób przygotowania:
Kurczak faszerowany pieczoną papryką w papilotachETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić i rozbić delikatnie tłuczkiem. Oprószyć solą, kurkumą, pieprzem i odłożyć do lodówki.
Umytą i osuszoną paprykę obiec w piekarniku lub na palniku kuchenki. Gdy będzie już czarna, owinąć w woreczek foliowy lub folię aluminiową i zostawić na kilka minut. Następnie wyjąć z foli i obrać ze skórki.
ETAP 2:
Pokroić w bardzo małą kosteczkę. Przełożyć do miseczki.
ETAP 3:
Dodać pokrojony lub starty ser żółty. Doprawić solą, pieprzem, bazylią i papryką słodką. Dokładnie wymieszać.
ETAP 4:
Przygotowany farsz nałożyć obficie na płat mięsa. Zrolować i przełożyć na folię aluminiową, zawinąć i przełożyć do piekarnika. Piec w 200 st około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i z folii, smacznego!