Sposób przygotowania:
Kurczak faszerowany w majeranku
Umyć i osuszyć kurczaka. Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju . Dołożyć na patelnię wątróbkę i usmażyć .Zmiksować w malakserze wątróbkę ( lub rozetrzeć widelcem na miałko ).Wymieszać z usmażoną cebulą , natką pietruszki , bułką tartą i jajkiem . Doprawić solą , pieprzem , Delikatem w płynie .Nadziać farszem kurczaka. Spiąć szpilkami do mięsa lub zszyć kurczaka tak by farsz nie wypadał w czasie pieczenia. Kurczaka natrzeć pastą zrobioną z 1 łyżki oliwy, przyprawy do kurczaka ,, Złocisty kurczak " Knorra i majeranku .Włożyć kurczaka do rękawa do pieczenia - dobrze zamknąć . Piec w temperaturze 220 * C przez godzinę .Wyjąć . Pociąć na porcje , tak by na każdym kawałku kurczaka była porcja farszu.
Z reguły nie używałam majeranku do doprawiania kurczaka - do gęsi i kaczki tak. Znajoma podpowiedziała użycie do kurczaka i muszę przyznać , że miała rację . Uzupełnienie przyprawy ,,Złocisty kurczak " majerankiem dało fantastyczny efekt .Polecam.
Z reguły nie używałam majeranku do doprawiania kurczaka - do gęsi i kaczki tak. Znajoma podpowiedziała użycie do kurczaka i muszę przyznać , że miała rację . Uzupełnienie przyprawy ,,Złocisty kurczak " majerankiem dało fantastyczny efekt .Polecam.
evita0007
elzbieta8960
haniakson