Sposób przygotowania:
Kurczak i zielone curry
Szalotki kroimy w piórka, dymkę w kosteczkę, czosnek na plasterki, podsmażamy razem na rozgrzanym oleju ok 1 minutki, następnie dodajemy pastę curry, podsmażamy dalej ok 2 minutek.
Zalewamy wszystko bulionem oraz mleczkiem kokosowym, energicznie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy pokrojonego w dużą kostkę kurczaka i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy sok z limonki wraz z otartą skórką, sos sojowy, mieszamy. Danie gotowe:)
Podawać z ryżem, lub jak u mnie z makaronem ryżowym. Smacznego!!!!
Zalewamy wszystko bulionem oraz mleczkiem kokosowym, energicznie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy pokrojonego w dużą kostkę kurczaka i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy sok z limonki wraz z otartą skórką, sos sojowy, mieszamy. Danie gotowe:)
Podawać z ryżem, lub jak u mnie z makaronem ryżowym. Smacznego!!!!
msewka