Sposób przygotowania:
Kurczak Kleopatry
Piersi z kurczaka płuczemy i osuszamy, usuwamy z nich błonki. Oprószamy je solą i pieprzem z każdej strony i nacieramy słodką i ostrą papryką. Mięso odstawiamy do lodówki na 30 minut. Mleko mieszamy z miodem aż do połączenia składników. Czosnek obieramy i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy czosnek. Czosnek ma nadać aromatu, gdy tylko zacznie brązowieć zdejmujemy go z patelni. Kurczaka obtaczamy w mące i podsmażamy na rumiano. Zalewamy go mlekiem z miodem i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 25 minut. Najlepiej, aby naczynie, w którym dusimy mięso nie było zbyt szerokie, żeby jak najwięcej mięsa było zakrytego mlekiem. Do mięsa można dodać troszkę soku z cytryny.
Sylwia1977
zbysiowa
Cukiereczek13
Tak, będzie nadawała się do udek :)