anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Kurczak maślano-pieczarkowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mięsko jest bardzo smaczne,polecam początkującym kucharkom.

Kurczak maślano-pieczarkowy

Składniki:

Kurczak maślano-pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Kurczak maślano-pieczarkowy
Udka lub po porcjowanego kurczaka, umyć,posolić ,popieprzyć (można natrzeć czosnkiem) obsmażyć na patelni na 1/4 kostki masła,pieczarki umyć pokroić na ćwiartki,dodać resztę masła, leciutko posolić i popieprzyć. Dusić 10 min pod przykrywką, na małym ogniu,wlać do udek lub kurczaka,dusić wszystko do miękkości pod przykryciem. Smacznego.:)