Sposób przygotowania:
Kurczak na chińską nutę
Pierś z kurczaka dokładnie czyścimy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w cienkie paski, zalewamy sosem sojowym. Dodajemy mąkę. Dokładnie mieszamy, odstawiamy na 10 minut. W tym czasie obieramy marchewkę, płuczemy ją i kroimy w cienkie paski. Umytą cukinię pozbawiamy miękkiego miąższu. Kroimy wzdłuż na 4-6 części, a następnie na cienkie talarki. Białą część pora kroimy na półtalarki lub ćwiartki talarków. W głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju rzepakowego. Smażymy na rumiano pokrojoną pierś z kurczaka. Po chwili dodajemy pokrojone warzywa. Dokładnie mieszamy. Dodajemy rozgniecione pomidory z puszki. Dusimy około 5 minut. Pędy bambusa odsączamy z zalewy i dorzucamy do pozostałych składników. Doprawiamy do smaku solą, chili i świeżo mielonym pieprzem.