Sposób przygotowania:
Kurczak na słodko i ostroETAP 1:
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
ETAP 2:
Marchew pokroić na plastry, brokuł podzielić na mniejsze różyczki, fasolkę pokroić na 3cm długości . Wszystkie te warzywa ugotować na pół miękko w osobnych naczyniach oczywiście do wody dodać soli.
ETAP 3:
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę oprószyć solą, pieprzem i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodać przyprawę curry.
ETAP 4:
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę czerwoną umyć, oczyścić i pokroić na małe paski długości 3cm.
ETAP 5:
Wszystkie składniki przełożyć do jednej dużej patelni, podlać małą ilością oleju. Dodać 6 łyżek miodu, sól i pieprz tyle w zależności jak mocno chcemy uzyskać pieprzne, ja dodaję 1 małą płaską łyżeczkę.Wszystko dokładnie wymieszać i chwilkę smażyć na małym ogniu.