Sposób przygotowania:
Kurczak na sposób tajski
Wszystkie składniki na sos mieszamy razem i odstawiamy.
Makaron ryżowy zalewamy gorącą wodą,aby woda pokryła go całkowicie,odstawiamy na ok.15 min.aby zmiękł.
Po czym odlewamy,płuczemy i osączamy.
W woku lub rondlu o grubszym dnie rozgrzewamy olej arachidowy,wrzucamy paski kurczaka i mieszając smażymy przez 1-2 minuty.Wykładamy na talerz,a na olej,na którym smażył się kurczak wrzucamy z kolei czosnek,szalotki i cebulę dymkę, i smażymy 1 minutę.
Łączymy z makaronem i przygotowanym sosem.
Dodajemy paski kurczaka,kiełki i rzodkiewkę.
Mieszamy i smażymy całość ok.5 min.często potrząsając.
Gdyby makaron przywierał to podlewamy delikatnie niewielką ilością wody.
Wykładamy na półmisek i posypujemy posiekanymi i opieczonymi orzeszkami ziemnymi.
Dekorujemy kolendrą.
Podajemy gorące.
Makaron ryżowy zalewamy gorącą wodą,aby woda pokryła go całkowicie,odstawiamy na ok.15 min.aby zmiękł.
Po czym odlewamy,płuczemy i osączamy.
W woku lub rondlu o grubszym dnie rozgrzewamy olej arachidowy,wrzucamy paski kurczaka i mieszając smażymy przez 1-2 minuty.Wykładamy na talerz,a na olej,na którym smażył się kurczak wrzucamy z kolei czosnek,szalotki i cebulę dymkę, i smażymy 1 minutę.
Łączymy z makaronem i przygotowanym sosem.
Dodajemy paski kurczaka,kiełki i rzodkiewkę.
Mieszamy i smażymy całość ok.5 min.często potrząsając.
Gdyby makaron przywierał to podlewamy delikatnie niewielką ilością wody.
Wykładamy na półmisek i posypujemy posiekanymi i opieczonymi orzeszkami ziemnymi.
Dekorujemy kolendrą.
Podajemy gorące.
eli_555