Sposób przygotowania:
Kurczak na zielono z pieczarkami i szpinakiemETAP 1:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę.
Mięso oprószyć paprykami oraz przyprawą do kurczaka.
Cebulę oraz czosnek posiekać drobno.
Rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę z czosnkiem dodać mięso, smażyć na rumiano.
ETAP 2:
Dołożyć pieczarki, wymieszać, podsmażyć.
ETAP 3:
Dodać szpinak, smażyć kolejne 5 min do częściowego odparowania płynów.
ETAP 4:
Wlać słodką śmietankę, wsypać koperek, doprawić solą i pieprzem.
Dusić na minimalnym gazie do zgęstnięcia sosu.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.
SylaUla
Martyna12
Dziękuję bardzo :)