Sposób przygotowania:
Kurczak nadziany wątróbką
Z kurczaka usunąć kości.
Kurczaka natrzeć solą i pieprzem, bułkę namoczyć w mleku , odcisnąć, zemleć razem z wątróbkami. Dodać żółtka utarte z masłem, koperek, sól i pieprz, cukier. Wymieszać z pianą z białek. Farszem napełnić kurczaka, zszyć.
Kurczaka położyć na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, obłożyć wiórkami masła, piec 50 minut w nagrzanym piekarniku.
Ostudzonego kurczaka pokroić na grubsze plastry, ułożyć na półmisku.
Kurczaka natrzeć solą i pieprzem, bułkę namoczyć w mleku , odcisnąć, zemleć razem z wątróbkami. Dodać żółtka utarte z masłem, koperek, sól i pieprz, cukier. Wymieszać z pianą z białek. Farszem napełnić kurczaka, zszyć.
Kurczaka położyć na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, obłożyć wiórkami masła, piec 50 minut w nagrzanym piekarniku.
Ostudzonego kurczaka pokroić na grubsze plastry, ułożyć na półmisku.
elzbieta8960
Zabieram do ulubionych ,bardzo dlugo go szukalam....
agabi22
ja z wielką chęcią zjem takiego kurczaka, ale niestety nie potrafię usunąć kości z kurczaka, jest na to jakiś specjalny sposób?