Sposób przygotowania:
Kurczak nadziewany wątróbką i imbirem
1. Zaczynamy robić 2. Myjemy kurczaka osuszamy. 3. Wątróbkę myjemy czyścimy i mielimy. 4. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy , mielimy. 5. Łączymy zmieloną pierś i wątróbkę, dodajemy jaja i bułkę tartą i margarynę startą na wiórka. 6. Doprawiamy przyprawami ( imbirem mielonym , pieprzem , solą i papryką mieloną) 7. Przygotowanym farszem nadziewamy kurczaka i zaszywamy go. 8 . Kurczaka nacieramy papryką i solą. 9. Wkładamy do formy kurczaka posypujemy wiórkami masła. 10. Pieczemy 75 minut w 200 stopniach , polewając rozpuszczoną margaryną i winem białym wytrawnym co jakiś czas. Kurczak upieczony o lekko pikantnym smaku imbiru i rozgrzewającym winie białym . Rozgrzewa nas i smakuje wyśmienicie .
zewa
2milutka
:)
lalunia