zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kurczak ognisty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pieczono - duszony kurczak ognisty

Kurczak ognisty

Składniki:

Kurczak ognisty

 

  • 1 duży kurczak
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 opakowanie przyprawy ognistej do grilla

Sposób przygotowania:

Kurczak ognisty
Kurczaka umyć i pokroić na kawałki.
Doprawić solą i przyprawą ognistą, natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia.
Powstałym w wyniku czekania sokiem polać mięso.
Rękaw szczelnie zawiązać.
W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 60 minut.
Płyn będący w rękawie spowoduje lekkie podpieczenie jak i uduszenie kurczaka.
Podawać z ziemniakami lub frytkami.