Sposób przygotowania:
Kurczak ognisty
Kurczaka umyć i pokroić na kawałki.
Doprawić solą i przyprawą ognistą, natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia.
Powstałym w wyniku czekania sokiem polać mięso.
Rękaw szczelnie zawiązać.
W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 60 minut.
Płyn będący w rękawie spowoduje lekkie podpieczenie jak i uduszenie kurczaka.
Podawać z ziemniakami lub frytkami.
Doprawić solą i przyprawą ognistą, natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia.
Powstałym w wyniku czekania sokiem polać mięso.
Rękaw szczelnie zawiązać.
W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 60 minut.
Płyn będący w rękawie spowoduje lekkie podpieczenie jak i uduszenie kurczaka.
Podawać z ziemniakami lub frytkami.
msewka
luna