Sposób przygotowania:
Kurczak ostro-słodki
Piersi z kurczaka pokroić w kawałki (mogą to być paseczki, albo w kostkę, zależnie od gustu). Pokrojonego kurczaka wrzucić do miseczki i zasypać mąką ziemniaczaną, dokładnie obtoczyć. Dzięki niej kurczak będzie bardziej chrupiący :) Następnie na niewielkiej patelni dobrze rozgrzać olej (2-3 łyżki) i wrzucić kurczaka. Smażyć aż będzie zarumieniony z każdej strony.Cebulę obieramy i kroimy na pół, a następnie każdą połówkę w paski, niezbyt grubo rozdzielamy warstwy od siebie. - Paprykę kroimy w średniej grubości paski,niezbyt długie. -Ogórki konserwowe kroimy wzdłuż na pół, a następnie każdą połówkę w plasterki. -Ananasy w kawałki. Rozgrzewamy olej (2-3 łyżki)na patelni (najlepsza byłaby typu WOK ). wrzucamy cebulę i smażymy aż będzie szklista, następnie dorzucamy paprykę, ogórki oraz ananasy. Gdy warzywa staną się odrobinę miększe dodajemy do nich czosnek (najlepiej go przepuścić przez wyciskarkę do czosnku, wtedy jest mneijszy i daje więcej smaku i zapachu). Po 5 minutach dodajemy usmażonego kurczaka. Wszystko starannie mieszamy i pilnujemy by sie nie przypaliło :)Nasza mieszanka jest dosyć gęsta i raczej mało wodnista, starczyło by raczej dla niewielu osób. Więc dodałam do niej dużą łyżkę ostrego keczupum,5 łyżek sosu słodkiego chilli i wszystko jeszcze uzupełniłam gorącą wodą. Nie wiem ile tej wody tam wlałam szczerze mówiąc robiłam to na oko. Wtystarczy ciągle mieszając obserwować czy nie jest za gęste. To cała filozofia :)Pod koniec gotowania dodałam przyprawy: dużo pieprzu, ostrej papryki i czosnku granulowanego. To już doprawiane jest wszystko wg gustu :) Gotowy sos podawać z ryżem :)