Sposób przygotowania:
kurczak pieczony w miodzie
mieszamy ze sobą miód, oliwe z oliwek , sól , pieprz i bazylię.
kurczaka dokładnie obczyszczamy, myjemy i osuszamy.
całe mięso dokłądnie smarujemy przygotowaną marynatą, wstawiamy na min 1 godzinkę do lodowki.
ziemniaki obieramy i dzielimy na pół.
blaszkę wykłądamy folia aluminiową lub papierem do pieczenia, przekładamy kurczaka,wraz z calą marynatą. na brzegach układamy ziemniaki. pieczemy 1 godzinę w temp 170 stopni- piekarnik z termoobiegiem.
Smacznego:)
kurczaka dokładnie obczyszczamy, myjemy i osuszamy.
całe mięso dokłądnie smarujemy przygotowaną marynatą, wstawiamy na min 1 godzinkę do lodowki.
ziemniaki obieramy i dzielimy na pół.
blaszkę wykłądamy folia aluminiową lub papierem do pieczenia, przekładamy kurczaka,wraz z calą marynatą. na brzegach układamy ziemniaki. pieczemy 1 godzinę w temp 170 stopni- piekarnik z termoobiegiem.
Smacznego:)