Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Kurczak pieczony w ziołach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecam na obiad, świetnie smakuje z czosnkiem.

Kurczak pieczony w ziołach

Składniki:

Kurczak pieczony w ziołach

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak pieczony w ziołach
Podzielić kurczaka na porcję i moczyć w marynacie przygotowanej z białego wina, oliwy, bardzo drobno posiekanego czosnku, ziół, pieprz, sól. Po czy przyprawionego kurczaka wstawiamy na 3 godziny do lodówki. Następnie wykładamy do foremki i smażymy w temp 220 C. Podlewamy co jakiś czas winem i oliwą z oliwek kurczaka, pieczemy przez godzinę. Podajemy z pokrojonymi w plastry pomidorami.