Sposób przygotowania:
Kurczak pieczony z ryżem
Ryż wrzucamy na patelnię z odrobiną sosu z pieczenia kurczaka i zaczynamy smażyać. Następnie dolewamy resztę sosu (jak sosu nie mamy wcale, to ryż podsmażamy na oleju i po prostu dolewamy potem więcej wody). Jak ryż
wchłonie cały sos to porcjami dolewamy wodę, aż ryż będzie miękki. Kukurydzę i groszek wsypujemy na sitko i przelewamy wrzątkiem, następnie
dorzucamy do ryżu, dorzucamy też mięso z kurczaka obrane z kości i pokrojone w kostkę. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na grubej buraczanej tarce- dorzucamy na patelnię. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami
prowansalskimi. Dusimy pod przykryciem ok 15 minut.
wchłonie cały sos to porcjami dolewamy wodę, aż ryż będzie miękki. Kukurydzę i groszek wsypujemy na sitko i przelewamy wrzątkiem, następnie
dorzucamy do ryżu, dorzucamy też mięso z kurczaka obrane z kości i pokrojone w kostkę. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na grubej buraczanej tarce- dorzucamy na patelnię. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami
prowansalskimi. Dusimy pod przykryciem ok 15 minut.
evita0007