Zagatka

Zagatka

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Kurczak po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne chińskie jadło:)Polecam gdy chcesz sie wykazac w kuchni.Nie jest to trudne a jak się ładnie przystroi to jest efekt:)

Kurczak po chińsku

Składniki:

Kurczak po chińsku

 

  • Ryż (JA LUBIE BRĄZOWY ALE GOTUJE SIĘ GO OK 40 MINUT)
  • Pierś z kurczaka
  • Marchewka
  • Papryka czerwona
  • Bambusowe pędy
  • Pomidor
  • Grzybki mung
  • Kiełki
  • Sos sojowy jeżeli ktoś lubi:)dla mnie jest konieczny

Sposób przygotowania:

Kurczak po chińsku
Kroimy pierś kurczaka w kostkę lub w paseczki-przyprawiamy go do smaku..
Grzyby wsadzamy na około 10 minut do gorącej wody,żeby zmiękły.
Marchewkę ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimi w paseczki, paprykę i pomidora w paski lub kostkę oraz grzyby mun jak już sa miękkie w paski.
Następnie gotujemy ryż, jednocześnie smażąc kurczaka na złotawy kolorek.
Następnie na drugiej patelni smaczymy pokrojone wczesniej warzywa kiełki bambusa i grzybki.
Jak już wszytko nam sie ładnie podsmazy zmięknie mieszamy z kurczakiem.
Na ugotowany ryż wyciągamy zawartośc patelni doprawiamy sosem sojowym i gotowe:)
SMACZNEGO!!