Sposób przygotowania:
Kurczak po chińsku
Kroimy pierś kurczaka w kostkę lub w paseczki-przyprawiamy go do smaku..
Grzyby wsadzamy na około 10 minut do gorącej wody,żeby zmiękły.
Marchewkę ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimi w paseczki, paprykę i pomidora w paski lub kostkę oraz grzyby mun jak już sa miękkie w paski.
Następnie gotujemy ryż, jednocześnie smażąc kurczaka na złotawy kolorek.
Następnie na drugiej patelni smaczymy pokrojone wczesniej warzywa kiełki bambusa i grzybki.
Jak już wszytko nam sie ładnie podsmazy zmięknie mieszamy z kurczakiem.
Na ugotowany ryż wyciągamy zawartośc patelni doprawiamy sosem sojowym i gotowe:)
SMACZNEGO!!
Grzyby wsadzamy na około 10 minut do gorącej wody,żeby zmiękły.
Marchewkę ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimi w paseczki, paprykę i pomidora w paski lub kostkę oraz grzyby mun jak już sa miękkie w paski.
Następnie gotujemy ryż, jednocześnie smażąc kurczaka na złotawy kolorek.
Następnie na drugiej patelni smaczymy pokrojone wczesniej warzywa kiełki bambusa i grzybki.
Jak już wszytko nam sie ładnie podsmazy zmięknie mieszamy z kurczakiem.
Na ugotowany ryż wyciągamy zawartośc patelni doprawiamy sosem sojowym i gotowe:)
SMACZNEGO!!