Sposób przygotowania:
Kurczak po indonezyjsku
Z połowy grejpfruta wyciskamy do rondelka sok, usuwamy pestki. Dodajemy dżem żurawinowy, ,doprawiamy miodem, sola i pieprzem. Mieszamy i gotujemy. Pozostałą połowę grejpfruta obieramy, wykrawamy miaższ, kroimy na czastki i wkładamy do sosu.
Udka myjemy i osuszamy. Na roztopionym na patelni masle rumienimy udka z obu stron. Nastwepnie smarujemy pozostałym miodem i przekładamy do brytfanny, polewamy sosem i pieczemy około 35 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. W czasie pieczenia przewracamy udka i polewamy je powstałym sosem.
Udka myjemy i osuszamy. Na roztopionym na patelni masle rumienimy udka z obu stron. Nastwepnie smarujemy pozostałym miodem i przekładamy do brytfanny, polewamy sosem i pieczemy około 35 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. W czasie pieczenia przewracamy udka i polewamy je powstałym sosem.