kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Kurczak po meksykańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie i kolorowe danie z ryżem

Kurczak po meksykańsku

Składniki:

Kurczak po meksykańsku

 

  • Fix do kurczaka po meksykańsku
  • podwójna pierś z kurczaka ok. 500g.
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzu
  • papryka świeża lub konserwowa
  • 1-2 torebki ryżu
  • chili

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po meksykańsku
Pierś z kutczaka kroimy w kostkę lub paski, solimy delikatnie i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy rozrobiony z wodą fix, następnie wrzucamy kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę i fasolę z puszki, przepłukaną pod bierzącą wodą.Doprawiamy do smaku chili ewentualnie solą gdy jest mało słone i dusimy pod przykryciem ok 10 minut..Gotujemy ryż w osolonej wodzie i dorzucamy do dania . Wszystko razem łączymi i gotowe. Smacznego.