hubertxd

hubertxd

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Kurczak po podkarpacku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurczak po podkarpacku - znana w regionie i lubiana potrawa, którą zajadają się nawet najwykwintniejsi smakosze

Kurczak po podkarpacku

Składniki:

Kurczak po podkarpacku

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po podkarpacku
Filety skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy następnie solem i pieprzem.
Pieczarki dokładnie umyć i pociąć, a następnie skropić również sokiem z cytryny.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i zeszklić na maśle.
Włożyć filety.
Gdy będą obrumienione dodajemy pieczarki i piwo, po czym dusimy pod szczelnym pokryciem przez pół godziny.
Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Podgrzewamy, stale mieszając (nie dopuścić do wrzenia!), dodajemy garść "zieleniny".

Podajemy na ciepło, najlepiej z ziemniakami.