Sposób przygotowania:
Kurczak po podkarpacku
Filety skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy następnie solem i pieprzem.
Pieczarki dokładnie umyć i pociąć, a następnie skropić również sokiem z cytryny.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i zeszklić na maśle.
Włożyć filety.
Gdy będą obrumienione dodajemy pieczarki i piwo, po czym dusimy pod szczelnym pokryciem przez pół godziny.
Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Podgrzewamy, stale mieszając (nie dopuścić do wrzenia!), dodajemy garść "zieleniny".
Podajemy na ciepło, najlepiej z ziemniakami.
Pieczarki dokładnie umyć i pociąć, a następnie skropić również sokiem z cytryny.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i zeszklić na maśle.
Włożyć filety.
Gdy będą obrumienione dodajemy pieczarki i piwo, po czym dusimy pod szczelnym pokryciem przez pół godziny.
Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Podgrzewamy, stale mieszając (nie dopuścić do wrzenia!), dodajemy garść "zieleniny".
Podajemy na ciepło, najlepiej z ziemniakami.