s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Kurczak po prowansalsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny kurczak w pomidorach:)

Kurczak po prowansalsku

Składniki:

Kurczak po prowansalsku

 

  • 5 dowolnych części kurczaka (za wyjątkiem piersi)
  • puszka pomidorów w zalewie
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po prowansalsku
1.Kurczaka umyć, osuszyć, doprawić solą i ziołami prowansalskimi. przyrumienić mięso na patelni;
2.Następnie mięso zdejmujemy z patelni i wkładamy do garnka. Na patelnię wrzucamy pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, zieloną pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem.
3.Dusimy około 30 minut na małym ogniu. Dodajemy kawałki kurczaka i dusimy jeszcze 20 minut.