jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Kurczak pod majonezowo-serową pierzynką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo dobre zapiekane kotlety z piersi kurczaka:)

Kurczak pod majonezowo-serową pierzynką

Składniki:

Kurczak pod majonezowo-serową pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Kurczak pod majonezowo-serową pierzynką
Pierś z kurczaka podzielić na kotlety, rozbić i doprawić solą oraz pieprzem.
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli i pieprzu.
Następnie tak przygotowane mięso wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, posypać je wysmażonymi pieczarkami z cebulą, a na koniec na każdy kotlet nałożyć po 1 łyżce majonezu i wszystko posypać startym serem żółtym.
Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 C.