Sposób przygotowania:
Kurczak pod majonezowo-serową pierzynką
Pierś z kurczaka podzielić na kotlety, rozbić i doprawić solą oraz pieprzem.
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli i pieprzu.
Następnie tak przygotowane mięso wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, posypać je wysmażonymi pieczarkami z cebulą, a na koniec na każdy kotlet nałożyć po 1 łyżce majonezu i wszystko posypać startym serem żółtym.
Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 C.
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli i pieprzu.
Następnie tak przygotowane mięso wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, posypać je wysmażonymi pieczarkami z cebulą, a na koniec na każdy kotlet nałożyć po 1 łyżce majonezu i wszystko posypać startym serem żółtym.
Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 C.
Tomo
karita