olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Kurczak rozmaitości

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W moim domu jest to danie, które nie wymaga posiadania dobrze zaopatrzonej lodówki i wszystkim bardzo smakuje.

Kurczak rozmaitości Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak rozmaitości

 

  • Filet z kurczaka 500 g
  • Mieszanka warzywna
  • Cebula 3
  • 1 szklanka ryż
  • Papryka słodka 1 łyżka
  • pieprz ¼ łyżeczki
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • olej do smażenia
  • sól ½ łyżeczki
  • ¼ łyżeczki Vegety

 

Sposób przygotowania:

Kurczak rozmaitości
Kurczaka kroję na drobne kawałki przyprawiam solą, Vegetą i pieprzem, po czym wstawiam na 15 minut do lodówki. Kurczaka smażę na niewielkiej ilości oleju, następnie dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Na oddzielnej patelni podsmażam mieszankę warzywną (najlepiej taką która zawiera grzyby MUN). Warzywa łączę z mięsem, a następnie dodaję sos sojowy. Całość podsmażam jeszcze przez 5 minut po czym nakładam na ciepły ryż.
Kurczak rozmaitości
Kurczaka kroję na drobne kawałki przyprawiam solą, Vegetą i pieprzem, po czym wstawiam na 15 minut do lodówki.
Kurczak rozmaitości
Kurczaka smażę na niewielkiej ilości oleju, następnie dodaję pokrojoną w kostkę cebulę.
Kurczak rozmaitości
Na oddzielnej patelni podsmażam mieszankę warzywną (najlepiej taką która zawiera grzyby MUN).
Kurczak rozmaitości
Warzywa łączę z mięsem, a następnie dodaję sos sojowy.