Sposób przygotowania:
Kurczak sezamowy w sosie ostrym.
Pierś kurczaka opłukać ,osuszyć i pokroić na paseczki,obtaczać w jaju i sezamie białym.Rozgrzać olej na patelni lub woku i kłaść na rozgrzany tłuszcz kawałki kurczaka w sezamie,potem dodać talarki
opłukanej białej części pora,obsmażyć z 3-4 min.Przyprawę tajską
z torebki lub z zupki błyskawicznej tajskiej rozmieszać z niewielką
ilością wody i zalać mięso na patelni,przykryć pokrywką i dusić z 10-15 min.Doprawić pieprzem i solą,zamieszać.Podawać z ryżem na sypko.
opłukanej białej części pora,obsmażyć z 3-4 min.Przyprawę tajską
z torebki lub z zupki błyskawicznej tajskiej rozmieszać z niewielką
ilością wody i zalać mięso na patelni,przykryć pokrywką i dusić z 10-15 min.Doprawić pieprzem i solą,zamieszać.Podawać z ryżem na sypko.