Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kurczak słodko-kwaśny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w paski. Z soku z ananasa, octu, sosu sojowego, miodu i koncentratu zrób marynatę.

Kurczak słodko-kwaśny

Składniki:

Kurczak słodko-kwaśny

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak słodko-kwaśny
Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w paski. Z soku z ananasa, octu, sosu sojowego, miodu i koncentratu zrób marynatę. Włóż kurczaka, dopraw solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na oleju. Dodaj pokrojoną w słupki marchew, paprykę i pokrojonego w kostkę ananasa. Podsmaż kilka minut. Na drugiej patelni usmaż odcedzonego kurczaka, przełóż do warzyw. Zalej warzywa pozostałą marynata z kurczaka, odparuj nieco płyn. Podawaj z ryżem.