LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kurczak tandoori 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo soczyste udźce kurczaka.

Kurczak tandoori 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak tandoori 4

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak tandoori 4
Ćwiartki kurczaka podzielić na połowy, umyć, osuszyć. W miseczce dokładnie wymieszać wszystkie składniki marynaty. Mięso zalać marynatą, przykryć, wstawić do lodówki na 24 godziny. Na godzinę przed pieczeniem wyjąc z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej. Przed umieszczeniem na grillu oczyścić kurczaka z marynaty i posmarować olejem. Ułożyć na kratce grillowej i piec, aż się przyrumieni. Przewrócić na drugą stronę, posmarować marynatą i piec dalej, przewracając od czasu do czasu i smarując marynatą.
Kurczak tandoori 4
Przygotowanie marynaty do kurczaka tandoori.
Kurczak tandoori 4
Dodanie soku z cytryny do marynaty tandoori.
Kurczak tandoori 4
Zamarynowanie cwiartek kurczaka na tandoori.
Kurczak tandoori 4
Wyłożenie kurczaka w marynacie na tackę grillową.