Sposób przygotowania:
Kurczak w cieście wg olciabie
Wymieszaj ciasto do pizzy ze 125 ml ciepłej wody. Dodaj łyżkę stołową oleju i wyrób ciasto. Podsyp blat mąką, jeśli ciasto będzie kleiło się do rąk. Następnie odstaw na 15 minut w ciepłe (ale nie gorące) miejsce do wyrośnięcia. Filety pokrój w paski, oprósz przyprawą do gyrosa. Podsmaż mięso na oleju, dodaj pokrojoną cebulę i smaż kilka minut. Dokładnie wymieszaj w naczyniu sos do pizzy z 7 łyżkami stołowymi ciepłej wody i pozostaw na 3 minuty. Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj na placki. Posmaruj sosem pomidorowym. Na połowie każdego z nich ułóż farsz, ser żółty pokrojony w plasterki. Złóż na pół i zlep brzegi. Placki ułóż na blaszce i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 30 minut w temp 180 stopni.