zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2414]

Kurczak w jarzynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kurczak w jarzynce, ryż i mamy super obiad.

Kurczak w jarzynce

Składniki:

Kurczak w jarzynce

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w jarzynce
Kurczaka sprawić i umyć. Mięso skropić sosem sojowo-grzybowym i odstawić na 15 minut. Każdy kawałek obtoczyć z każdej strony w mące i dobrze podsmażyć. Podlać wodą, posolić i popieprzyć i dusić na małym ogniu do miękkości. Dodać odsączoną mieszankę i koperek, rozrobić w niewielkiej ilości wody mąkę ziemniaczaną, zagęścić sos i zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Dobrze jest kurczaka spożyć od razu, bo potem sos zagęszczony mąką ziemniaczaną robi się rzadki.