Sposób przygotowania:
Kurczak w kwaśno-pikantnej marynacie.
Ćwiartki kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Wszystkie składniki przypraw ze sobą mieszamy dokładnie i dolewamy odrobinę wody. Wszystko razem wcieramy w drób i odkładamy do lodówki na około 30 minut. W międzyczasie wyciskamy sok z cytryny. Przygotowujemy naczynie żaroodporne i rękaw. Piekarnik ustawiamy na około 180 stopni Celcjusza. Mięso układamy do rękawa i bezpośrednio na drób polewamy sokiem z cytryny. Zawiązujemy rękaw i wstawiamy na około godzinkę do piekarnika. Pieczemy mięsko do momentu, kiedy to puści s siebie soki i będzie nam się bardzo ładnie piekło. Skórka musi być chrupiąca a mięsko ładnie rozpływające się. Gotowego kurczaka podajemy z ziemniakami i surówką. Obiadek wyśmienity. SMACZNEGO !! :)