Sposób przygotowania:
Kurczak w marynacie z coli i musztardy
Mięso umyć, porządnie osuszyć. Przeciąć każdą ćwiartkę na pół w zgięciu oraz oczyścić z nadmiaru tłuszczu,podudzia też oczyścić z nadmiaru tłuszczu. Do miski przełożyć musztardę, dodać sos. Na drobnych oczkach zetrzeć czosnek i dodać do miski. Dodać olej, przyprawę do kurczaka oraz sól i dokładnie wymieszać trzepaczką. Stopniowo dolewać colę i dokładnie mieszać. Do dużej miski przełożyć mięso, zalać marynatą,którą wmasować w mięso i odstawić do lodówki na 5 godzin. Piekarnik nagrzać do 200 st. Na patelni roztopić margarynę i partiami obsmażać mięso. Blachę do pieczenia mięsa wysmarować 2 łyżkami oleju. Mięso ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika i piec 50 minut.Po 25 minutach przykryć blachę folią aluminiową. Wyjąć z piekarnika i dać mięsu odpocząć 2 minuty,aby soki się uspokoiły. Smacznego!