Sposób przygotowania:
Kurczak w miodzie
Kurczaka sprawić ( odciąć skrzydła i szyję). Przygotować zaprawę: Stopić masło, dodać miód, gałkę muszkatową,
sok z cytryny, sól i pieprz - wszystko razem wymieszać.
Tą zaprawą natrzeć kurczaka, dokładnie z zewnątrz i wewnątrz.
Włożyć kuczaka do brytfanny wysmarowanej tłuszczem,
polać jeszcze pozostałą zaprawą, polać połową szklanki wody
i piec w piekarniku półtorej godziny.
Kurczaka należy polewać sosem powstałym podczas pieczenia.
Upieczone kurcze wyjąć, podzielić na porcje i polać sosem.
sok z cytryny, sól i pieprz - wszystko razem wymieszać.
Tą zaprawą natrzeć kurczaka, dokładnie z zewnątrz i wewnątrz.
Włożyć kuczaka do brytfanny wysmarowanej tłuszczem,
polać jeszcze pozostałą zaprawą, polać połową szklanki wody
i piec w piekarniku półtorej godziny.
Kurczaka należy polewać sosem powstałym podczas pieczenia.
Upieczone kurcze wyjąć, podzielić na porcje i polać sosem.