Sposób przygotowania:
Kurczak w ostrym sosie paprykowym
Kurczaka i paprykę pokroić w wąskie paski. Czosnek posiekać. Kapustę pekińską poszarpać na kawałki. W woku rozgrzać olej, dodać czosnek, następnie mięso. Smażyć chwilę razem, dodać papryki oraz kapustę. Gdy mięso lekko zbrązowieje dodać ocet winy, sos sojowy, olej sojowy, bulion, chilli. Wymieszać razem. Smażyć aż sos się trochę zredukuje,a smak będzie odpowiedni. W międzyczasie doprawić solą i pieprzem, ewentualnie sosem chilli, aby osiągnąć taki stopień ostrości jaki chcemy.Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Odcedzamy. Dodajemy do woka z kurczakiem, mieszamy. Wykładamy na talerz, posypujemy siekaną dymką.
natal!a90