Sposób przygotowania:
Kurczak w otoczeniu szpinaku i warzyw
Mięso umyć, osuszyć i delikatnie rozbić. W miseczce wymieszać paprykę, lubczyk oraz przyprawę do kurczaka i natrzeć mięso. Odłożyć je na około 40 minut do lodówki. Po tym czasie pokroić w średnią kostkę i usmażyć na łyżce oleju. Warzywa umyć i osuszyć dobrze. Cebulkę drobniutko posiekać i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w małą kostkę papryki. Cukinię pokroić w średnią kostkę i także dodać do cebuli. Dolać 1/2 szklanki wody i dusić warzywa do miękkości. Gdyby woda zbyt szybko parowała jeszcze odrobinę podlać. Pomidorki cherry pokroić na ósemki i wrzucić do rondelka. Dodać mięso i dusić wszystko razem do momentu aż pomidorki się rozpadną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać listki tymianku wymieszać. Szpinak posiekać na kawałki średniej wielkości i wrzucić do rondelka. Wymieszać i dusić jeszcze około 1 minuty. Wyłączyć ogień i podawać. Smacznego!