Sposób przygotowania:
Kurczak w owocach
W mleku rozpuścić 4 łyżki cukru, zagotować z ryżem, i pozostawić aż ryż wsiąknie mleko.
Truskawki pokroić w grub kostkę, pomarańcze wyfiletować, brzoskwinie i ananasa odcedzić, i pokroić w kostkę. Wszystkie owoce przesmażyć z cukrem na małym ogniu (przez około godzinę).
Pierśi z kurczaka oczyścić i rozkroić na kilka sporych kawałków. Ugotowac je w bulionie lub rosole.
Na dno naczynia żaroodpornego przełożyć przesmażone owoce, na środek wyłożyć ugotowane kotlety z pierśi kurczaka, a wszystko dokładnie przykryć ryżem, który nasiąkł mlekiem. Piekarnik rozgrzac do 200 C, włożyć zakryte naczynie i piec przez ok 10 minut.
Truskawki pokroić w grub kostkę, pomarańcze wyfiletować, brzoskwinie i ananasa odcedzić, i pokroić w kostkę. Wszystkie owoce przesmażyć z cukrem na małym ogniu (przez około godzinę).
Pierśi z kurczaka oczyścić i rozkroić na kilka sporych kawałków. Ugotowac je w bulionie lub rosole.
Na dno naczynia żaroodpornego przełożyć przesmażone owoce, na środek wyłożyć ugotowane kotlety z pierśi kurczaka, a wszystko dokładnie przykryć ryżem, który nasiąkł mlekiem. Piekarnik rozgrzac do 200 C, włożyć zakryte naczynie i piec przez ok 10 minut.