Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kurczak w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

sposób na smacznego kurczaka z rosołu

Kurczak w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w panierce
Kurczak wcześniej musi być poporcjowany i ugotowany do miękkośći razem z przyprawami (najlepiej zrobić na mięsie wcześniej rosół).

Ugotowane mięso lekko pieprzymy i solimy, a następnie panieruejmy jak tradycyjne schabowe w jajku i bułce.

Gotowe mięso smażymy na patelni po obu stronach na rumiany kolor.
Kurczak w panierce
Mięso musi być ugotowane do miękkośći, bo krótko je smażymy
Kurczak w panierce
mięso dokładnie obtaczamy w jajku i bułce tartej..
Kurczak w panierce
Kurczak jest ugotowany dlatego smażymy go krótko by tylko złapał kolor