Sposób przygotowania:
Kurczak w panierce orzechowej
Mięso myjemy, osuszamy, a następnie rozbijamy przez woreczek foliowy na cienkie filety. Orzechy siekamy na drobno, a potem chwilę prażymy je na suchej patelni. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Orzechy, ser, bułkę tartą mieszamy ze sobą razem. Filety doprawiamy do smaku wg własnego uznania.
Piersi obtaczamy w roztrzepanym jajku a później dokładnie w przygotowanej panierce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy filety z obu stroń na zloty kolor. Natkę pietruszki pokroić na drobno i posypujemy usmażone mięso. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.
Piersi obtaczamy w roztrzepanym jajku a później dokładnie w przygotowanej panierce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy filety z obu stroń na zloty kolor. Natkę pietruszki pokroić na drobno i posypujemy usmażone mięso. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.