wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Kurczak w panierce orzechowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moja Rodzina bardzo lubi mięsa w różnych panierkach, ja najbardziej lubię tę.

Kurczak w panierce orzechowej

Składniki:

Kurczak w panierce orzechowej

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w panierce orzechowej
Mięso myjemy, osuszamy, a następnie rozbijamy przez woreczek foliowy na cienkie filety. Orzechy siekamy na drobno, a potem chwilę prażymy je na suchej patelni. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Orzechy, ser, bułkę tartą mieszamy ze sobą razem. Filety doprawiamy do smaku wg własnego uznania.
Piersi obtaczamy w roztrzepanym jajku a później dokładnie w przygotowanej panierce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy filety z obu stroń na zloty kolor. Natkę pietruszki pokroić na drobno i posypujemy usmażone mięso. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.