Sposób przygotowania:
Kurczak w paprykowym sosie
Kurczaka umyć dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym i podzielić na mniejsze porcje, następnie mięso tylko delikatnie posypać solą i obtoczyć w mące wymieszanej z papryką w proszku. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim mięso, następnie przełożyć do innego garnka. Cebulę pokroić w piórka, marchew oraz pietruszkę w słupki i wszystko podsmażyć na oleju który został ze smażenia mięsa, następnie dodać je do mięsa. Całość zalać 2 szklankami gorącej wody, dodać ziele angielskie, kilka gałązek świeżego majeranku oraz paprykę pokrojoną w większą kostkę. Potrawę dusić kilkanaście minut do miękkości mięsa pod koniec dodać odsączoną z zalewy fasolkę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z dodatkiem ziemniaków lub ryżu.
zbysiowa
evita0007
zewa
Spóźniłaś się Ewciu, mięsko już ja wyjadłam, hi, hi :)
iziona
Dokładnie po obiedzie zostały w garnku tylko warzywka bez miesa :)
evita0007
. . . Ewi Ty i twoja ekipa,ja jak zwykle dobiegłam spózniona :((