Sposób przygotowania:
Kurczak w paprykowym sosie
Kurczaka umyć dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym i podzielić na mniejsze porcje, następnie mięso tylko delikatnie posypać solą i obtoczyć w mące wymieszanej z papryką w proszku. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim mięso, następnie przełożyć do innego garnka. Cebulę pokroić w piórka, marchew oraz pietruszkę w słupki i wszystko podsmażyć na oleju który został ze smażenia mięsa, następnie dodać je do mięsa. Całość zalać 2 szklankami gorącej wody, dodać ziele angielskie, kilka gałązek świeżego majeranku oraz paprykę pokrojoną w większą kostkę. Potrawę dusić kilkanaście minut do miękkości mięsa pod koniec dodać odsączoną z zalewy fasolkę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z dodatkiem ziemniaków lub ryżu.
![Kurczak w paprykowym sosie Kurczak w paprykowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-paprykowym-sosie-147469.jpg)
![Kurczak w paprykowym sosie Kurczak w paprykowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-paprykowym-sosie-147470.jpg)
![Kurczak w paprykowym sosie Kurczak w paprykowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-paprykowym-sosie-147471.jpg)
![Kurczak w paprykowym sosie Kurczak w paprykowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-paprykowym-sosie-147472.jpg)
zbysiowa
evita0007
zewa
Spóźniłaś się Ewciu, mięsko już ja wyjadłam, hi, hi :)
iziona
Dokładnie po obiedzie zostały w garnku tylko warzywka bez miesa :)
evita0007
. . . Ewi Ty i twoja ekipa,ja jak zwykle dobiegłam spózniona :((